At komme hjem til en ødelagt hoveddør og et hjem, som er blevet tømt for sine værdigenstande, er en forfærdelig oplevelse for enhver efter en lang og ellers behagelig ferie. Der er dog et væld af måder, hvorpå dette kan forebygges, og i denne artikel vil vi give dig de 6 bedste råd til at forhindre indbrud i din ferie.

  1. Få et sikkert hjem

Den mest oplagte måde at forhindre, at dit hjem bliver brudt ind, mens du er på ferie, er at sørge for, at det er så sikkert som muligt. Det betyder, at du skal sikre dig, at alle dine døre og vinduer er udstyret med låse af god kvalitet, og at eventuelle adgangspunkter er godt sikret. Du kan også overveje at investere i et sikkerhedssystem eller en alarm for at give et ekstra niveau af beskyttelse.

  1. Hold dit hjem synligt

Hvis det er muligt, så prøv at holde dit hjem synligt fra gaden. Dette vil afholde potentielle indbrudstyve fra at angribe din ejendom, da de vil vide, at der er større sandsynlighed for, at de bliver set og derfor større sandsynlighed for at blive fanget. Det kan du gøre ved at holde din forhave pæn og godt oplyst, og ved at holde eventuelle persienner eller gardiner åbne på alle tidspunkter (hvilket også giver indtrykket af, at der er nogen hjemme).

  1. Lad dine naboer vide, at du er væk

Det er også en god idé at lade dine naboer vide, at du vil være væk i længere tid, da de så kan være mere tilbøjelige til at lægge mærke til, hvis der sker noget mistænkeligt omkring dit hjem. Det kan du gøre ved at lægge en seddel på din dør, eller ved at bede dem om at holde øje med din ejendom, mens du er væk.

  1. Undgå at skrive om din ferie på sociale medier

Selvom det kan være fristende at skrive om din dejlige ferie på de sociale medier, er det faktisk bedst ikke at gøre dette, hvis du vil beskytte dit hjem mod indbrudstyve. Det skyldes, at indbrudstyve ofte bruger sociale medieplatforme til at finde ud af, hvornår folk er væk hjemmefra, så ved at skrive om din ferie fortæller du dem i bund og grund, når dit hus er tomt.

  1. Hold værdigenstande skjult

Hvis du ikke kan undgå at have værdifulde ting i dit hjem, mens du er væk, så er det vigtigt at holde dem skjult. Det betyder at opbevare dem et sikkert sted, hvor indbrudstyve ikke kan se dem, såsom i et aflåst skab eller pengeskab. Du kan også overveje at gemme mindre ting rundt i huset, så de ikke er nemme at få øje på. Det giver eventuelt også god mening at tømme din nøgleboks, hvis du har sådan én på din grund, da disse er nemmere at bryde ind i end dit hus.

  1. Brug en timer på lys og apparater

Hvis du vil få det til at se ud som om, nogen er hjemme, selv når de ikke er det, så kan du bruge en timer på lys og apparater. Dette vil skabe illusionen om, at der er nogen i huset, hvilket vil afskrække indbrudstyve fra at begå indbrud i din ejendom.