Er du glad for at cykle, og cykler du normalt til og fra arbejde, så hvorfor ikke også cykle på ferie? Det forslag virker måske lige i overkanten, hvis turen går til Italien i år, og du allerede forudser en meget øm bagdel på cykelsadlen, men du behøver heldigvis ikke cykle hele vejen.

Med en cykelholder til bilen kan du nemlig medbringe cyklen, uden at skulle cykle på den hele vejen. På den måde sparer du både tid, benkræfter og cykeldæk, men får samtidig fornøjelsen af, at opleve naturen og kulturen på tæt hold, uden at skulle lede efter en parkeringsplads hele tiden.

Smæk cyklen bag på bilen og kom afsted

Ønsker du at medbringe cyklen på ferie, kan du sagtens gøre det uden at ligne en hjælpebil fra Tour de France med reservecykler på taget, eller at lade cyklen fylde det meste af bagagerummet og bagsæderne. Den nemmeste løsning er nemlig en cykelholder til anhængertræk, som du let spænder bag på bilen og sætter cyklerne op på.

Med en sådan løsning er der ingen grænser for, hvor du kan medbringe cyklerne. Bjergkørsel i Frankrig, mountainbiketur i Sverige eller tour de Rusland? Intet problem, bare på med cyklerne og så afsted.

Hvad skal du være opmærksom på?

Før du benytter dig af en cykelholder til anhængertræk, skal du sørge for at læse vejledningen grundigt. Det er nemlig yderst vigtigt, at du får spændt cykelholderen fast, så den ikke vipper, når du kører. Dernæst er det selvfølgelig også vigtigt, at cyklerne er spændt ordentligt fast.

Er du det mindste i tvivl mens du kører, så hold straks ind til siden og tjek efter. Det kan nemlig både være farligt, hvis det hele ikke sidder som det skal, men også hvis du hele tiden selv skal holde øje med det i bakspejlet, og derfor er uopmærksom på den øvrige trafik.

Inspiration til cykelferie

Hvor skal turen så gå hen? Der er et væld af muligheder! Holland skulle efter sigende være et lige så cykelvenligt land, som Danmark er, så her har du måske inspiration til din første destination. Derudover er det bare at udnytte cyklens lethed og adgang til alle steder, og måske booke ferie et sted, hvor der er fyldt med små veje og stier, som du kan cykle afsted på.

Er I flere der kører sammen, kan I også skiftes til at cykle, sådan at der hele tiden er en chauffør, og tre der cykler efter.