Dubai er en af de mest populære feriedestinationer for mennesker over hele verden. Den fortryllende by er den største by i de Forenede Arabiske Emirater. Dubai ligger ved sydøstkysten af Den Persiske Golf, og ligger tæt ved grænsen til Emiratet Sharjah, hvis hovedstad Sharjah desuden er vokset sammen med. Dubai er vokset enormt på få år, hvilket også er noget af det mest interessante og spændende ved den populære feriedestination. Dubai er især kendt for deres vilde infrastruktur, som byder på flot arkitektur. Vil du vide mere om Dubai? Så læs med herunder og få alt den information, du skal bruge.

Historie

Dubai har en enormt fascinerende historie. I omkring år 1830 slog Baniyas-stammen sig ned, og hermed blev Dubai en del af The Trucial States. Grundet en traktat, der blev indgået mellem englændere og områdets sheiker, opnåede sheikerne beskyttelse af deres områder mod eventuel udenlandsk aggression fra nærliggende lande og byer. Dette er også en af de væsentligste årsager til, at englænderne kunne bevare indflydelsen i byen helt frem til 1971. I slutningen af 1971 trak englænderne sig dog tilbage fra golfen, og blot to dage senere blev De Forenede Arabiske Emirater erklæret for en selvstændig statsdannelse, og Dubai kunne nu få sin stortid.

Geografi

Dubai har et generelt varmt klima stort set hele året rundt. Dog kan der være koldere perioder i perioden fra november til april. Det varme klima er en af grundene til, at byen er så populær – ikke blot for turister, men også for indbyggere og tilflyttere. Om sommeren kan man opleve, at der bliver helt op til 40 grader. I Dubai vil man ofte opleve et væld af palmer og parker rundt omkring i byen. Mere end 10 millioner træer og 18 millioner palmetræer er plantet rundt omkring i Emiraterne.

Økonomi

Dubai er et enormt frugtbart land, som hvert år har en gigantisk omsætning. Dubai adskiller sig fra mange andre byer netop på grund af den flotte økonomi. Dubai producerer langt mindre olie end Abu Dhabi, og forsøger sig derfor med at fremme økonomien gennem industri og serviceerhverv. Dubai har i mange år tjent enorme mængder penge på olie, men efter man har indset, at dette en dag vil udtørre, finder man nu andre pengemetoder. Der er ingen tvivl om, at Dubai er en overdådig og mægtig by, som blot bliver større og større år for år. Få billige flybilletter til Dubai allerede nu.