I gamle dage så tog man på ferie med sit kamera og havde måske 2 ruller film med 24 billeder på hver. Man tænkte meget nøje over, hvad man tog billeder af, fordi man jo kun havde et begrænset antal og så skulle man jo betale for fremkaldende. Alle billeder blev ofte sat ind i et fint fotoalbum, som stolt blev vist til venner og familie når de kom på besøg. Sådan er det bestemt ikke længere

Alt for mange billeder

Det koster ikke længere noget at tage et billede og det kan gemmes på ganske lidt dataplads. Dette gør at mange ender med at komme hjem med alt for mange feriebilleder. Hvis vi så ikke lige får sorteret i dem, ja så skåner vi vores gæster for at se billeder fordi der simpelthen er for mange. Det er også sjældent at vi får printet vores billeder ud og sat i et album. I bedste fald så samler vi en håndfuld som vi gemmer på vores telefoner.

Det der også er sket med telefonens fremkomst er at det er blevet super nemt bare at klipse mange billeder af samme setting. Det betyder også at man rigtig ofte ender op med mange billeder af det samme, men man glemmer at sortere de dårlige fra. Dette bør man gøre oftere og en god anledning til det, er netop at få omdannet sine digitale fotos til kreative produkter og fotogaver.

Der findes dog mange gode måder at få mere ud af sine feriebilleder og hverdagsbilleder på, og der har jeg nogle forslag til hvordan du kan være kreativ herunder.

Brug dine billeder kreativt

I stedet for at se dine billeder som noget man kun skal kigge på en lille iPhone skærm så tænk det som udsmykning eller gaver. I dag er mange billeder i så god opløsning at de kan printes ud i kæmpe størrelser som plakater og dekorere det meste af en væg eller måske en dør eller stol. Du kan også bruge billeder som postkort, fødselsdagskort f.eks. med en sjov lille tekst skrevet på forsiden.

Mange steder kan du også få lavet dine billeder om til en bog, hvis du selv kan skrive lidt tekst til hvert billede. Der er helt sikker et par bedsteforældre som vil blive vildt glade for en bog med billeder af børnebørn på ferie. Herunder er et lille overblik over fotoprodukter der gør det muligt at bruge dine billeder på en kreativ og nyttig måde:

  • Fotoplakater
  • Fotobøger
  • Fotokrus
  • Postkort
  • Fotokalender
  • Foto-mobilcover

Der er altså mange muligheder for at bruge sine feriebilleder meget kreativt med de mange fotoprodukter man kan få i dag. Du kan bruge dem selv, men det er også en rigtig god fotogave til fødselsdage og jul.