Hvorfor betale mere end højst nødvendigt? Er du også typen der ser sådan på tingene, så kan du få glæde af denne artikel hvor du får 3 tips til hvordan du finder den billigste forsikring.

Du kan sagtens få en billig forsikring der også er en god forsikring, det kræver blot at du bruger lidt tid på at undersøge tingene, og holder øje med hvad du egentlig betaler for.

Sørg for at sammenligne flere selskaber

Forsikringer kan godt være lidt tricky at sammenligne når du gerne vil finde en billig forsikring. Det skyldes at det ikke er alle forsikringsselskaber der har de samme vilkår.

Når du sammenligner forsikringer, er der derfor flere ting du skal kigge efter. Du skal bl.a. se på hvor stor en sum du er dækket for, hvad din selvrisiko er på, og om der er andre klausuler eller særlige vilkår.

Det er klart at en livsforsikring der dækker dig for 1,5 millioner, koster mere end en, der kun dækker dig for 500.000. Ligesom det er billigere at forsikre bilen, hvis din selvrisiko er på 20.000 kr. end hvis den er på 0.

Når du skal finde en billig forsikring ved at sammenligne, så er det altså vigtigt at du sikrer dig at du sammenligner ud fra de samme vilkår, ellers risikerer du blot at stå med en billig forsikring der ikke giver dig tilstrækkelig dækning.

Kan du få rabat?

Mange forsikringsselskaber indgår aftaler med banker, fagforeninger, kreditforeninger osv. i forsøget på at få flere kunder, derfor kan det være at den fagforening du er medlem af udløser en særlig rabat ved et bestemt forsikringsselskab.

Det kan også være at du kan spare 20% på dine forsikringer ved at gå igennem din bankrådgiver eller en forening du er medlem af. Undersøg derfor altid de muligheder du har for rabat.

Nogle forsikringsselskaber giver også rabat hvis dine forældre eller venner vælger at skifte i samme omgang, eller hvis du samler både erhvervs- og privatforsikringer samme sted.

Pas på med ikke at være over-forsikret

Du har altid hørt om at det både kan være dyrt og dumt at være underforsikret, men samtidig skal du altså også passe på ikke at falde i den modsatte fælde. Har du egentlig indbo til en værdi af 2 millioner, eller er det kun 1?

Det kan være rigtig svært at vurdere selv, og det er selvfølgelig bedre at sætte det lidt for højt end lidt for lavt.

Det kan dog godt betale sig at vælge de rigtige summer når du indhenter et tilbud på forsikringen, overvej derfor at få hjælp til at vurdere værdien af de forskellige ting inden du tegner en forsikring.

Ofte tilbyder forsikringsselskaberne også en masse tillægsforsikringer, overvej om du har brug for dem.

Det kan f.eks. være en førerforsikring som tillæg til din bilforsikring der dækker dig hvis du laver et solouheld i bilen, men her skal du altså huske at du i forvejen er dækket ind af din ulykkesforsikring.