Mange forbinder skiferien med at være dyr, det behøver den slet ikke være. Der er mange måder at spare penge på skirejser på, herunder ved selv at køre til skiområder.

Når du planlægger din rejse, er det vigtigt at vælge den rigtige destination. Nogle feriesteder er billigere end andre, og nogle giver mere værdi for pengene. Det kan være en god mulighed at stå på ski i Frankrig, da skisportsstederne er store og varierede, og der er masser af afterski på pisterne – men ølene kan være dyre, derfor så tag en god taske med og sid lige uden for fx la folie douce som ligger på de store skidestinationer i Frankrig. Sørg for tage jeres dåser eller flasker i tasken igen og pas på skiområderne

2 gode budgetvenlige området

Budgetvenlige skiområder kunne fx være Sälen i Sverige, som er det største eller anden største skiområde i Sverige, det er område, som dækker flere byer og derfor flere skiområder under samme liftkort. Derfor er vores anbefaling også at man tager bilen på skiferie.

Sälen er et godt sted for begyndere med bløde pister og nemme lifte. Der er også masser af blå pister for de øvede. Skisportsstedet har noget at tilbyde alle, fra brede åbne pister til mere udfordrende træbeklædte pister. Du kan endda nyde noget aften skiløb.

Ønsker i en længere tur sydover mod fodboldstøvlens hjemland, så kan man tage til Sauze d’Oulx som er et område med +150 pistekilometer og forhold som alle kan hygge sig i. Om du er ny på ski eller snowboard eller en erfaren skiløber som søger ud i off-pisten så er der super gode skiforhold.

Sauze er et livligt feriested med afterski-muligheder, herunder god livemusik tiltider. Byen har en gammel landsbystemning, og der er flere supermarkeder, hvor du kan købe mad.

Et par gode tips til at spare på skiferien

At spare penge på skiferie betyder ikke, at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Der er mange overkommelige muligheder for indkvartering, leje af udstyr og mad. Hvis du er villig til at lave lidt research, på skier.dk fx. kan du læse alt om ski tips.

Her er et par tips:

  1. Book tidligt – mange skisportssteder tilbyder rabatter til dem, der booker deres ferie i god tid i forvejen.
  2. Bo i en lejlighed med egen forplejning eller i en chalet – det kan være betydeligt billigere end at bo på hotel.
  3. Tjek tilbud online – hjemmesider som sunweb tilbyder gode tilbud på skirejser, herunder last minute-tilbud hvor du kan spare op til 30%.
  4. Tag dit eget udstyr med – i stedet for at leje udstyr kan du tage dine egne ski, stave og støvler med på ferien. Dette kan spare dig en masse

Der kan være penge at spare ved at stå for planlægningen selv, men det kan også være en fordel at tage skirejsebureauernes pakker da du har alt inkluderet, og derfor skal du ikke selv stå for noget.