Sommerferien er nærmest en højtid for danskerne, som slavisk holder ferie på det samme tidspunkt. Mange tager de traditionelle steder hen, som Sydfrankrig, Kroatien, Mallorca, osv. Flere og flere har også tendens til at tage til storbyerne for at få nogle oplevelser med hjem, som ikke bare er restaurantbesøg, pool og stranden. En oplagt mulighed for at få nogle anderledes og historiske oplevelser med hjem vil være at besøge nogle af de traditionelle franske vindistrikter. Her finder man gemte perler af natur, historie og lang færre turister end i storbyerne eller på f.eks. Mallorca. 

Stor historie og tradition for vin

Der er mange steder i Frankrig, som oser af historie og fortidens levn. Du finder især stort historie i de forskellige vindistrikter i Frankrig, hvor traditionen har levet i årtusinder. Frankrig har altid været et foregangsland i forhold til vinproduktion og de har også de mest kendte vinområder i verden. Se bare på regionen Champagne eller Bourgogne, som i dag er kendt for at lave nogle af de bedste vine i verdenen. Selve regionen Champagne har fået et helt folkefærd til at kalde gode mousserende vine for Champagne, selvom de måske ikke er fra regionen. Dette gjorde da også, at den geografiske beskyttelse af produkter i EU blev særdeles vigtig for regionen. 

Historisk set har Frankrig været i toppen af vinproducerende lande i verden i lang tid. Det er indgroet i deres kultur og væremåde, at der skal være vin til maden. I dag finder du et utal af vinproducenter i landet, som opretholder traditionerne og dermed også giver dig muligheden for at dykke ned i seværdighederne omkring vin. 

Sådan finder du de bedste vindistrikter i Europa

Der er mange regioner i Frankrig, som er kendt for at lave god vin. Det kan dog være sværere at finde et godt distrikt at besøge, hvor man kan opleve noget unikt. Der er selvfølgelig de velkendte regioner, som vi har nævnt ovenfor, men hvis du gerne vil have det fulde overblik over fransk vin og historien, så skal du hoppe over på Druestok. Her giver de dig en gennemgang af fransk vin generelt, men også hvilke regioner, som er kendte rundt omkring i verdenen. Du finder hurtigt ud af hvilken region, som du kunne inkludere i din næste sommerferie, baseret på hvilke slag vin, som du elsker mest.

Scan efter de forskellige distrikter og vælg en vinregion, som du måske ikke kendte på forhånd. Man kan hurtig blive overrasket over hvor meget vin fylder og hvor mange seværdigheder, som man kan se på sommerferien, så det ikke bare bliver mad, pool og stranden.