De fleste af os tager på ferie for at slappe af, og nyde solen og havet. Men det betyder ikke, at vi skal glemme vores smykker derhjemme. De fleste af os har jo også en tendens til at have mere på, når vi er på ferie, fordi vi skal ud at se os om, og måske på en restaurant om aftenen. Men det er ikke alle smykker, der tåler at blive udsat for sol, sand, saltvand og cremer. Så her får du et par tips til, hvordan du kan passe på dine smykker på ferien.

 

Tag kun de smykker med, der er nemme at rengøre

Det første tip er at tage kun de smykker med, der er nemme at rengøre. Hvis du tager for mange smykker med, så er det nemt at glemme at rengøre dem, og så kan de hurtigt blive beskidte. Smykker i sølv og guld tåler ikke så godt at blive udsat for saltvand, sand og cremer, så det er en god idé kun at tage nogle få med. Smykker i sten og perler er ofte nemmere at rengøre, så det kan være en god idé at tage dem med i stedet. Dertil er det måske også bare bedst, ikke at tage dine yndlingssmykker med, eller i det mindste kun at tage få smykker med dig på ferie.

 

Tag dem af, når du bader

Det næste tip er at tage dem af, når du bader. Det er en god idé at tage dem af, når du bader i poolen på hotellet, og når du bader i havet. Det er især saltvandet og cremerne, der ikke tåler så godt at komme i kontakt med sølv og guld, så det er en god idé at tage dem af, inden du bader og smører dig ind i creme. Dertil kan det være at du også helt skal undgå at slikke sol, mens du har dine smykker på. Dette er af to grunde.

 

  • Din tan bliver selvfølgelig brudt af at du har smykker på. Altså hvis du eksempelvis har en halskæde på, så vil du unægteligt få en hvid streg, hvor kæden har hængt mens du solbadede.
  • Creme og olier kan ødelægge dine smykker. Den anden grund er jo som mange gange beskrevet i dette indlæg, nemlig, at cremer og sololier kan ødelægge dine smykker. Derfor bør du helt undgå at have smykker på, når du skal slikke sol. 

 

Overvej om det overhovedet er nødvendigt at tage dine smykker med på ferie 

Det sidste tip er nok det vigtigste af dem alle, og det er at overveje om det overhovedet er nødvendigt at tage dine smykker med på ferien. Det kan være, at du har nogle smykker, der er så specielle, at du ikke vil tage dem af, men det er ikke alle smykker der er så specielle. Så hvis du ikke har nogle specielle smykker, så kan du måske overveje om du skal tage dem med på ferie, eller om du bare skal lade dem blive derhjemme. Det kan nemlig være en god idé, hvis du skal til et sted, hvor du ved, at dine smykker ikke vil klare sig godt. Dog er det vel også meget forståeligt at man gerne vil pynte sig lidt ekstra op, når man er på ferie, især hvis man skal ud at spise, eller bruge aftenen på en luftig beach bar et eller andet sted eksotisk. Man skal dog bare være opmærksom på at ens smykker altså kan tage skade af, alt det andet ferien ellers byder på. 

 

Sidste ord 

Jeg håber at du fandt dette indlæg nyttigt, og at du nu ikke længere behøver at tænke over, hvordan du kan passe på dine smykker på ferien.