Det er muligt at opleve en stor del af hovedstaden på kun en weekend, men hvordan skal man prioritere sin tid? I denne guide har vi samlet nogle af de bedste tips til, hvad din weekend kunne gå med, hvis du valgte at tage en tur til København. Storbyen har nemlig utroligt meget andet at byde på udover shopping og et pulserende natteliv.

En god start

Fredag eftermiddag kan bruges rundt på en kanalfart med start fra Nyhavn. De hyggelige ture er en god måde til at få et overblik over storbyen, og så får du også set nogle af de store seværdigheder som den lille havfrue, operahuset og flere andre af de vigtigste kulturinstitutioner i Københavns centrum. Herefter handler det om at finde en god aftensmad. Maden på Nyhavn kan være ganske pebret, men nærved finder du hele to forskellige street food muligheder. Helt tæt på ligger Broens Gadekøkken, og hvis du bevæger dig lidt længere væk, kan du også finde Reffen. Begge steder finder du lækker street food til rimelige priser.

En hel dag i storbyen

Lørdag giver mulighed for at bruge en hel dag i hovedstaden. Her kan du tage ud at opleve ting, som ofte tager mere eller mindre en hel dag som tivoli, eksperimentariet eller den blå planet. Mulighederne er mange, men man kan også bevæge sig ud mod den selvstændige kommune, Frederiksberg. Her er der både mulighed for at gå en flot tur i Frederiksberg Have, besøge Københavns Zoo eller bevæge sig under jorden ned i cisternerne. Her har du mulighed for at opleve en unik kunstudstilling, som skifter hvert år. Udstillingen er nøje udvalgt til det underjordiske vandreservoir og er altid et syn værd. 

I København er der masser af mulighed for take-away mad til at tage med på farten, når man sådan er ude at opleve byen. Både de asiatiske køkkener, såvel som de nordiske og italienske er meget gode bud på en lækker frokostmulighed i København. Til aftensmad er der også mange spændende muligheder. Det kan være et tur på Hot-Pot restauranten, hvor man kan få et lækkert social dining måltid. 

Den sidste dag

Alt efter, hvornår man skal tage hjem, så er det her, man kan komme ud at se nogle af alle seværdighederne. Mange af dem ligger nemlig ganske tæt i København, så her kan du for eksempel time din afgang, så du kan nå at se vagtskiftet på Amalienborg. Herefter kan du gå forbi den lille havfrue, kigge nærmere på Nyhavn eller tage en tur rundt på Strøget i København. Mulighederne er mange.