De seneste år har mange valgt at holde ferien i Danmark, grundet verdens omstændigheder. I år, er så året, hvor vi endelig kan komme ud at rejse igen. Eller kan vi?

Mange vil beskrive årene 2020, 2021 og nu også (og mod forventning) 2022, som årene der bare bliver ved med at give og give. Lande der de seneste år har været lukket i større eller mindre grad, er endeligt åbnet. Straks kommer der nye ting, der kan sætte en stopper for drømmeferien. Med andre ord, kan drømmeferien forblive ferien i ens drømme endnu et år.

Benzinpriserne er på himmelflugt i hele verden, og selvom nogle lande nedsætter eller fjerner afgifterne, bliver priserne blot ved med at stige. Det samme gælder for flybrændstof, ligesom flybranchen generelt står over for store udfordringer i tiden med alt fra aflysninger, strejker og meget andet.

Fødevarepriserne stiger rekordhurtigt, og inflationen er derfor på sit højeste længe.

Alt sammen får en til at overveje om der er råd til sommerferien, eller den må aflyses.

Hold ferie i Danmark

Som et alternativ til at aflyse ferien og blive hjemme, findes der heldigvis mange gode muligheder for at holde ferie i Danmark, og komme ned i gear i vante omgivelser.

Nuvel, det er ikke de paraplydrinks du havde drømt om i et par år efterhånden, og du kan formentlig heller ikke ligge og dase ved poolen hele dagen. Derfor kan gode råd være dyre, for at sikre at du får ladet op til at starte på arbejdet igen.

Heldigvis er ferien hvad du gør den til. Du kan nemt selv lave dine lækre paraplydrinks, og så bestemmer du endda selv både indhold og blandingsforhold, modsat hvad din allclusive bar og restaurant måske ville kunne hjælpe dig med.

Poolen må erstattes med en pool eller et badekar, som du kan tage med ud i haven eller op på altanen. Hvis du ser lyst på det, så slipper du også med at skulle op kl. 4 om morgenen, for at slås med andre om at få plads på en af de få liggestole.

Derudover er der tusinde vis af gode oplevelser og steder man kan tage til i Danmark, for både store og små. Du kommer selvfølgelig ikke til at ride på en kamel eller en elefant, men for at være ærlig – det holder heller ikke i 2022 alligevel!

Fun Fact: Vidste du i øvrigt, at du ikke har mere end 52 km. til kysten noget sted fra i Danmark. Så frem med badetøj, håndklæder og solcreme.

Er der en dag der skal piftes lidt op, kan børnene blive forkælet med hjemmelavet slush ice, hvilket sætter en rigtig god stemning. Du kan i øvrigt også finde paraplyen frem til glasset her.

Er det mor og far der skal forkæles, så kan der inviteres gæster til en grillaften, hvor i evt. kan splejse om leje af fadølsanlæg, som kan være med til at starte jeres egen sommerfest.