Maraton er blevet utrolig populært blandt mening mand og kvinde i Danmark. Det er gået op for os, at der ikke skal overnaturlige kræfter til, for at man kan gennemføre et maratonløb.

Det kræver, at du er dedikeret til dit løb, at du lægger dig en løbeplan og at du ikke er bange for, om du nu skulle fejle.

Her på siden får du helt konkret hjælp til, hvordan du skal komme i gang med at rejsen, der hedder maratonløbet. Hvordan du skal lave et løbeprogram, og hvilke dele der er essentielle for at nå målet.

Læg et løbeprogram

Du skal have lagt dig et løbeprogram. Løbeprogrammet skal kunne hjælpe dig med at nå dit mål, selvom du har en stresset hverdag. Du bruger meget simpelt en søndag aften på at gennemgå din kalender og lægger løbetræning ind i ugernes løb – gerne 3 – 4 løb om ugen.

Hvis der ikke altid er tid til at komme udenfor at løbe eller tid til at komme i fitness, så kan du tjekke denne produktoversigt over løbebånd ud.

Når du lægger programmet for din løbetræning, så husk er at være realistisk. Hvis du skal til en stor fest med arbejdet om fredagen, er der nok ikke plads i benene til at løbe 20 kilometer dagen derpå. Det stresser og irriterer kun, når man ikke kan efterleve de kilometer, som der står på løbeprogrammet.

Læg løbeprogrammet, så der er plads til, at du stille og roligt kan forbedre dig. Det behøver ikke være mere end et par kilometer om uger, du stiger med. For store spring kan ødelægge rytmen og fysikken i kroppen.

Husk at restituere

Restitution er lige så vigtig som selve løbetræningen. Hvis du løber 20 kilometer den ene dag, så slapper du af den næste. Følger du ikke den logik, ødelægger du din krop og gør det umuligt for dig at forbedre dine løbetider.

Alle løbere skal derfor huske at restituere, hvis de vil have bare chancen for at kunne ende i mål efter et maraton og ikke bryde grædende sammen halvvejs.

Restitution betyder ikke, at du intet må lave på dine hviledage. Du kan selvfølgelig stadig tage på arbejde og besøge din venner o.l. Du skal blot passe på med for fysisk belastende aktiviteter. Kroppen skal bruge hvile og for at opbygge musklerne i kroppen.

Spis en sund og varieret kost

Følg kostrådene. Du er nu kommet tætter på faktisk at kunne kalde dig maraton løber. Som en af de hårdeste discipliner i sportens verden giver det sig selv, at du ikke blot kan spise, som det passer dig.

Du skal spise en sund og varieret kost. Det betyder, at der skal spises fra alle dele af kostpyramiden. Der skal spises en god mængde, sunde kulhydrater, sundt fedt og masser af godt protein. Din krop skal ikke være i underskud, men i overskud. Det kan kosten hjælpe kroppen med at nå.