Hen over de sidste par år er man begyndt at se mere og mere til disse escaperooms. De dukker efterhånden op i diverse byer og især i storbyer. Så hvis man har brug for at finde et escaperoom København, så kan man i hvert fald meget hurtigt finde et. Man kan derfor også undre sig over, hvor al denne succes kommer fra. Hvis man ikke kender til konceptet, så kan det nemlig virke en anelse mystisk. Men hele konceptet er nemlig grunden til, det pludselig er blevet så populært og udbredt.

En anderledes måde at bruge tid sammen på

Hele konceptet med det er nemlig at være fanget i et rum, hvor hovedmålet er at slippe ud igen. Det kan man dog kun gøre, hvis man sammen løser nogle gåder på en korrekt måde. Det låser løbende op for forskellige ledetråde, så man til sidst kan slippe fri. Disse rum kan have ganske generiske temaer som krimi eller gyser, men de kan også læne sig op ad bestemte film eller andre kendte franchises. Det er en helt anden måde at bruge tid sammen på i forhold til, hvis man vil bowle sammen eller tage i en forlystelsespark.

Fællesskab og frustration

Det er helt generelt en oplevelse, man sent vil glemme. Udadtil kan det virke som en sjov oplevelse, hvor man får lov til at løse nogle gåder sammen med sine venner. Det får man selvfølgelig også lov til, men der er ingen garanti for en fredfyldt stemning på samme tid. Når man skal løse gåder under tidspres, så kan man nemlig meget hurtigt blive frustreret. Det bliver derfor meget hurtigt en god cocktail af ren frustration, der går hånd i hånd med ønsket om at samarbejde for at løse alle disse gåder. Et escape room er helt klart et sted, hvor man kan blive meget uenige men på den bedste måde. Det er alt sammen for at få løst alle gåderne på den bedste måde.

Muligheden for udendørsaktiviteter

Det foregår dog ikke kun indenfor, men man kan også prøve et udendørs escapegame. I stedet for de indelukkede rammer med kun ét eller flere rum, så får man i stedet for muligheden for at prøve lignende aktiviteter ude i naturen. Det handler også i bund og grund om samarbejde, hvor det er vigtigt at kommunikere og arbejde for at nå et fælles mål. Det kan især være oplagt som teambuilding muligheder, der er mere frie end et escape room.