Spanien er danskernes favorit når det kommer til strandferie. Men byerne er en smule undervurderet i forhold til nogle af de andre europæiske feriedestinationer. Her får du mine tre favoritter til en storbyferie i Spanien. Du kan se flere storbydestinationer på hvorskalmanbo.dk.

  1. Sevilla

Der ligger flere perler i det skønne Andalucien, og Sevilla er helt klart en af dem. Med sine knap 700.000 indbyggere er byen lidt mindre end København, og da det ikke er en hovedstad, er der ikke den samme buzz som i mange af de europæiske storbyer. Det gør heller ikke noget, for den har meget andet at byde på.

Sevilla er ikke en strandby. Den ligger cirka 100 km fra kysten. Men netop dette betyder at Sevilla ikke er overrendt af turister som mange spanske kystbyer. Det er i stedet en meget hyggelig storby med et historisk centrum, et stort universitet, hippe barer og tapassteder og ikke mindst en stor flod der løber gennem byen og nedkøler byens indbyggere på de varme dage.

Den største attraktion i Sevilla er Catedral de Sevilla, som er verdens tredjestørste og et besøg værd. Bestil billetter, så du kan springe køen over.

I forlængelse af katedralen, kan du besøge Real Alcázar de Sevilla, som er det gamle kongepalads.

Den mest instagram værdige seværdighed er Plaza de Espana, som er et imponerende bygningsværk fra Verdensudstillingen i 1929.

  1. Malaga

Malaga er nummer to på min liste, of i forhold til Sevilla er der en stor strand og en havnepromenade Malaga. Det trækker klart op. Vejret er efter min mening også bedre i Malaga. Typisk omkring 28-32 grader om sommeren, mens der i Sevilla ofte er omkring de 40 grader. Malaga er dog noget mere turistet end Sevilla, så man får ikke det samme lokale strejf.

Centrum af Malaga består af små smalle gader, gamle bygninger, hyggelige små pladser og en masse tapasrestauranter. De store seværdigheder er Gibralfaro, det gamle slot på toppen af det lille bjerg med udsigt over by og vand, og så Alcazaba, den gamle Mauriske fæstning ved foden af bjerget.

Tag til Malaga med familien eller kæresten, uanset konstellationen, er Malaga en fantastisk feriedestination i Spanien.

  1. Barcelona

Barcelona er nummer et på listen. Den har bare det hele. En rigtig storby med en masse energi, godt vejr (ligesom Malaga), en stor strand og en gammel bydel med hyggelige små gader. Den store attraktion er Sagrada Familia, kirken der aldrig blev færdig, som var tegnet af den store spanske arkitekt, Antonio Gaudi.

Der er gode barer og restauranter en mas. Der er mange turister, men også en masse områder med en lokal feel. Du kan sagtens få en uges tid til at gå i Barcelona, men så har du også fået en på opleveren.