Turen går sydpå – Tjek!

Når du skal køre ferie i bilen over landets grænser, er der et par praktiske ting du skal have styr på – det mekanisk skal være i orden og så skal det visuelle på bilen også have en tur – for det har garanteret manglet kærlighed op til 🤣

Få styr på følgende ting:

  • Hav styr på bilens papirer, vejskatter hvor du skal køre, hastighedsgrænser og miljøzoner
  • Sørg for at bilen er mekanisk i orden
  • En ren bil med godt udsyn

Papirer, vejskatter, hastighedsgrænser og miljøzoner

Bilens papirer er typisk del 1 af din registreringsattest. Den er ikke strengt nødvendig – hvis du ikke bilver stoppet – men gør du og du ikke har orden i dine papirer kan du risikere en bøde. Det flyder ikke meget – så husk at få det med.

Alle passagerer skal have pas og det blå sygesikringskort med. Det giver dig ret til at blive behandlet som lokale beboere.

Miljøzoner er som oftest der hvor det ofte går galt, da det er svært at orientere sig om på forhånd. Typisk er det forums der er god viden at hente, eller organisationer der også sælger f.eks. vejskats mærkater.

Ikke alle lande markerer med hastighedsskilte for by, så husk at holde øje med byskiltene – Danmark er heller ikke de bedste på den front 😊

Se andre gode råd her>>

Sørg for at bilen er mekanisk i orden

Dit lokale værksted har typisk mulighed for at give bilen et tjek inden en længere køretur

Det er typisk en gennemgang af væsker, bremser og aircondition der skal til inden turen. Ingen gider sidde i 30 grader uden kold luft! Og det nytter ikke at din bil ikke kan bremse effektivt, da du kører væsentlig flere kilometer i sådanne tur, end frem og tilbage fra arbejde.

Vær opmærksom på at reglerne for dækmønster og dæktype varierer fra land til land, og kører du med forskellige typer af dæk kan det også have betydning. Sæt dig grundigt ind i reglerne.

Få ro i sindet ved at have adgang til noget autohjælp hvis bilen skulle bryde sammen. Typisk dækker de fleste ordninger i Europa, men der kan være forskelle på produkterne.

En ren bil giver glæde på turen

Start med at rydde alt ud af bilen og find ud af hvad du skal have med.

Støvsug bilen, både sæder og bundmåtter er gode at få helt rene.

Vil du have resten af det indvendige til at stå skarpt så brug en interiørrens.

Også touchskærme og instrumentering bør blive kørt over, så det er nemt at aflæse.

Sidst bør du give den en glasrens både indvendigt og udvendigt på bilen. Særligt det udvendigt kan være særligt genstridigt at få helt rent. Har du udfordringer – så se denne guide til at få renset forruden i bund.

Slut gerne af med at give den en glasforsegling, så du er sikret godt udsyn ved regnvejr.