Der findes i dag utallige måder at holde ferie på, særligt når det kommer til, hvordan man kan afholde ferien og hvilke aktiviteter man inddrager. Er du en af de sporty-typer, som gerne vil have en mere aktiv ferie fremfor en daseferie, men er på bar bund, er der håb forude.

 

Tag en spindommer på vejene

Når det kommer til aktive ferie, er der mange måder, hvorpå du kan afholde din ferie og foretage dig i den. Er sightseeing og større udflugter noget som er højt på din dagsorden, kan en cykelferie eller længere tur være det oplagte valg for dig.

Der er selvfølgelig forskel på en længere tur og en decideret ferie, derfor giver det mening at afklare med dig selv, hvad du lige ønsker. Det bestemmer nemlig, hvor meget du skal pakke og forberede til din udflugt.

Herefter kan det give god mening at stilling til nedenstående faktorer:

  1. Hvilket terræn skal du race rundt i?
  2. Hvor længe?
  3. Er din cykel i rette stand til det?

Terrænet bestemmer cyklen

Hvilken type tur du gerne vil på eller ønsker, afgør hvilken cykel du bør vælge. Nogle personer cykelture, udflugter og ferie i naturen, hvorimod andre foretrækker at cykle rundt inde i byer og forstæderne.

Men det er dog langt fra alle cykler der egner sig lige godt til de samme formål. Er du mere til naturen og kørsel i naturterræn, altså uden asfaltveje, kan det give meget bedre mening at anskaffe sig en mountainbike, hvis du skal køre længere ture, end en citybike. Hælder du mere til kørsel i byerne, kan det give bedre mening at bruge en almindelig citybike.

Ønsker du herudover at tage ud på en længere tur i anledning af noget cykelsport, kan en racercykel være bedre egnet til formålet.

 

Hvor længe skal din udflugt vare?

Den faktor omhandler mere formen af din tur, nemlig om det er en længere udflugt eller en decideret ferie. Er der tale om en ferie, bør du tage højde for ekstra oppakning i form af tøj, vand og mad. Er der derimod tale om lang tur på flere timere, kan du i de fleste tilfælde godt undvære ekstra sæt tøj, alt afhængigt af vejret og behov.

 

Er din cykel i den rette stand?

Den sidste faktor er at tjekke din cykels tilstand, er den i stand til at klare din ønskede tur, eller har den brug for en hjælpende hånd? Hvis ja, bør du tage din trofaste følgesvend med ned til den lokale cykelsmed og få synet dæk, gear, bremser mv.

Skal du på en betydelig lang udflugt, for eksempel en længere cykeltur omkring Næstved i Sydsjælland, kan du også tage og finde en cykelsmed i Næstved undervejs. For at tjekke om din cykels tilsand er blevet forværret, eller om den stadigvæk er i god stand.