Caminoens spirituelle side

Caminoen er en af de mest populære pilgrimsrejser i verden, og kan bruges tid at tage sig tid til at forbinde sig med sin tro. Den spirituelle tanke bag en pilgrimsrejse som Caminoen er fortsat meget udbredt og brugt i manges vandring. At tage sig tid til at fordybe sig på sådan en rejse kan betyde mange ting, og være meget forskelligt fra person til person; f.eks. kan én gå Caminoen for at styrke sin kristne tro, mens en anden kan gøre det for afstresning eller selvrealiseringen i bare at komme afsted og tage tid ud af kalenderen til det.

Caminoens popularitet og historie har spredt udviklet sig igennem årene, og kan i dag gennemføres ved at cykle, gå i grupper og på egen hånd. Samtidig har vi danskere også fået øjnene op for den historiske rejse, hvor flere og flere danskere har gået en pilgrimsrejse.

Livets store spørgsmål

Ja, mange danskere har igennem årene fundet pilgrimsrejsen særligt interessant – og man kan ikke bebrejde dem. Turen er som en direkte billet til afstresning, et tiltrængt pusterum eller den anledning, du manglede, for at tænke over livets store spørgsmål. Men dét at tage af sted er for de fleste ikke engang et spørgsmål. Når du først har styr på det praktiske, er det bare med at få sat kryds i kalenderen og komme afsted!

Det praktiske bag Caminoen

Et andet spørgsmål, apropos det praktiske; kommer du til at gå langt, når du skal gå Caminoen? JA. Caminoen er kendt for, at du går utrolig mange kilometer hver dag. Derfor vil det praktiske spørgsmål i høj grad dreje sig om udstyr, du kan holde til at gå langt med … og her kommer er gode råd til den rigtige vandrerygsæk ind i billedet. Det er nemlig vigtigt, at din rygsæk kan vægtdistribuere din vægt fra dine skulder og ryg – ned til dine ben. For dine ben vil altid være stærkere end din ryg, hvilket du som backpacker kan udnytte ved at holde øje med tre væsentlige egenskaber; et justerbart rygsystem, justerbare skulderstropper og et hoftebælte, der kan spændes ind. Så er alt andet nice to have.