Det er skønt med aktiv ferie. For eksempel er trekking-rejser en fantastisk måde at rejse på, da alle oplevelser kommer i et tempo, som passer dig. Du kan tage på vandreture i stort set alle lande. Det er derfor vigtigt først at beslutte dig for, hvilket land du gerne vil til, og derefter hvilket område du vil gå i. Herefter kan du planlægge din rute mere detaljeret. Hvis du ikke selv vil planlægge ruten, så er der mange udbydere af trekking-rejser, hvor det eneste du skal gøre, er at vælge din favorit destination. Det er ganske nemt.

Hvor vil du gerne trekke?

Måske har du et ønske om at gå Caminoen, bestige Kilimanjaro, vandre på vulkaner på Sicilien, eller vandre i smukke norske fjelde. Der er tæt på uendeligt med destinationsmuligheder. Der er naturligvis forskellige sværhedsgrader, og du får den bedste oplevelse ud af det, hvis du vælger en, du har mulighed for at gennemføre.

Det er en god idé, hvis du forbereder dig på turen i god tid. Gå gerne nogle timer dagligt, så dine ben trænes op. Gå i de sko, som du vil bruge på turen, så de er gået helt til og du derved undgår for mange vabler på din ferie. Hvis du skal gå med oppakning, så tag en rygsæk med vægt i på, når du træner.

Fantastiske cykelferier

En aktiv ferie kan også være en cykelferie. Cykelferier er lidt mere begrænsede end trekking-turene, da de kræver, at der er fremkommeligt på cykel. En af de obligatoriske cykeldestinationer er Bornholm. Her kan du cykle hele vejen rundt. Du kan have telt med, overnatte på vandrehjem eller hvordan du nu ønsker det.
Foruden at cykle rundt og opleve Danmark og alt det skønne som vores land kan byde på, så kan du også tage på cykelferie i Europa. Du kan enten medbringe din egen cykel, eller leje en på destinationen.

Forbered dig på din cykelferie

Uanset om du har et stramt program for, hvor langt og hvor hurtigt du skal cykle på din ferie, eller om du vil tage det helt stille og roligt i det tempo, som det nu passer dig undervejs, så er det en god idé at træne lidt hjemmefra. Sørg for at have mange timer i sadlen og find gode cykelbukser samt underbukser, som ikke gnaver. Skal du have din bagage med rundt, så tag gerne cykeltasker på cyklen derhjemme, når du træner.

Mange fordele ved aktive ferier

På en aktiv ferie med trekking eller cykelture får du god tid til at opleve naturen omkring dig. Er I flere af sted sammen, har I rig mulighed for at have lange samtaler undervejs, med god tænketid. Alt går i et tempo, hvor intet går for stærkt. Efter en aktiv dag i naturen, bliver man træt på den der helt fantastiske måde, hvor hele kroppen er klar til en god og tung nattesøvn. Vælg en tur, som du forventer at kunne gennemføre, så bliver det en god rejse for alle.