Sommeren er på vej, og det betyder også, at campingsæsonen er det samme. Men din campingtur bliver ikke bedre end din campingvogn tillader. Derfor er det også god grund til at få foretaget en grundig klargøring af din campingvogn, inden sæsonen for alvor starter. På den måde har du de bedste forudsætninger for en skøn campingtur – eller flere.

Få dit fortelt vasket og imprægneret

En ofte undervurderet del af campingvognen er forteltet. Det er oftest her, at I har jeres hyggelige stunder med god mad, noget koldt til ganen og et hyggeligt spil kort. Derfor er det også vigtigt, at forteltet er både vandtæt og rent. Ellers kan det hurtigt blive en kedelig oplevelse at sidde der.

Derfor er det også vigtigt, at du får både rengjort og klargjort dit fortelt, når du er i gang din klargøring af din campingvogn. En solid klargøring af forteltet forhindrer nemlig, at I ender i en situation, hvor det enten regner ind i teltet, fordi det ikke er vandtæt længere. Eller at det regner ind, fordi teltet er så slidt, at det har fået revner.

Derfor skal du få dit fortelt imprægneret

Du har muligvis ikke tænkt over det før, men hver gang du slår dit fortelt op, bliver det udsat for både vind og vejr. Det betyder også, at forteltets imprægneringen gradvist bliver fjernet. Derfor er en imprægnering af fortelt altid en god idé, når du i forvejen er i gang med en klargøring af din campingvogn.

En imprægnering sørger for, at dit fortelt forbliver vandtæt og beholder sin fleksibilitet. Fleksibiliteten er vigtigt, da du ellers risikerer, at teltet får revner og derved bliver utæt.

Få dit fortelt rengjort professionelt

Når du er i gang med en klargøring af din campingvogn, er det en god idé at få et professionelt rensefirma til at klargøre dit fortelt. For et beskedent beløb kan du ofte få firmaet til at hente dit fortelt, så du ikke selv skal afsætte tid til kørsel.

Rensefirmaet kan både rengøre, vaske og imprægnere dit fortelt. Det betyder derfor også, at du får et skinnende rent og yderst funktionelt telt tilbage, der er direkte klar til at blive taget i brug. Når du vælger at få dit telt imprægneret, giver du også teltet de bedste betingelser for en lang levetid.

Sådan vælger du et godt rensefirma

Der findes flere rensefirmaer på markedet. Derfor kan du også sagtens tillade dig at være kræsen, når du skal udvælge et firma. Det er altid et godt tegn, hvis firmaet tilbyder at hente og aflevere teltet selv. Det sparer nemlig dig for køretiden. Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om, hvor firmaet er placeret geografisk.

Det er også et godt tegn, hvis rensefirmaet kan tilbyde dig en tilfredshedsgaranti. På den måde ved du nemlig, at du ender med et resultat, som du er glad for.

Det er dog også en god idé, hvis rensefirmaet har en forsikring. I så fald er du nemlig garanteret en økonomisk kompensation, hvis der skulle ske noget med dit telt under klargøringen.