Er du en af dem som går rundt til dagligt og drømmer, om at bo i udlandet, men som samtidigt er i tvivl om, hvordan du skal realisere dette, læs med her.

 

Seriøse dagdrømme

Mange danskere går til dagligt rundt og dagdrømmer om at rejse til nye og mere eksotiske omgivelser, end hvad vi har herhjemme. Der kan være et væld af årsager til, hvorfor så mange personer går rundt med sådan én længsel.

Nogle personer er trætte af det danske vejr, som i store dele af året kan være meget gråt og kedeligt i forhold til vejret længere nede sydpå i Frankrig Middelhavsområde. Andre drømmer om eventyr og nye omgivelser, hvorimod nogle foretrækker den eksklusive idyl, som du kan finde dernede. Andre noget vin eller noget helt femte.

Uanset din årsag til at prøve kræfter med eventyret nede i Sydfrankrig, bør du have styr på et par ting, inden at du sætter kursen ned sydpå.

 

Forarbejdet er altafgørende

Ønsker du den bedste start på et nyt kapitel i din emigrering, bør du sætte tid af til at undersøge om forholdene er noget for dig – eller med andre ord: passer til dine behov. Langt fra to personer er ens, hvorfor dine behov kan være markant anderledes, end én udvekslingsstudent, pensions eller lignende – og omvendt.

Du bør først og fremmest gøre op med dig selv, hvad er det helt konkret du søger. Herefter kan du begynde at undersøge de forskellige faktorer som har interesse for dig og lignende. Et eksempel kan her være, at du ønsker et godt lønnet job, bør du selvfølgeligt undersøge jobmarkedet indenfor din profession og fagområde.

Som udgangspunkt bør du tage højde for følgende faktorer, hvis du skal være bosat i Sydfrankrig permanent:

 • Pension
 • Arbejdsmarkedet
 • Lønforhold
 • Kulturelle forskelle
 • Sociale forhold
 • Boligmarkedet (boliger til salg i Frankrig)
 • Uddannelses muligheder
 • Forsikringer
 • Om du har de nødvendige sprogkompetencer
 • Hjælpe netværker
 • Øvrige forhold

Det kan anbefales, at du tager udgangspunkt i ovenstående liste, og derefter undersøger alle relaterede under aspekter og faktorer tilknyttet dem. Du bør selvfølgeligt altid tage udgangspunkt i di egen situation, og gør en seriøs indsat, hvad angår dit forarbejde.

For eksempel, er boligmarkedet i Sydfrankrig meget anderledes end, hvad vi er vandt til her i Danmark. Derfor kan det give god mening, at du henter hjælp fra en dansktalende ejendomsmægler eller en ejendoms med international erfaring. Det kan nemlig have en betydelig indflydelse på, om du kommer til at få en god start eller ej.

 

Find dansktalende grupper for en bedre start

Et tip til en god begyndelse, som også kan give dig et godt billede af, hvilke forhold du går i møde, er at du prøver at finde danske grupper i Sydfrankrig, enten online i form af forums, Facebookgrupper og lign. eller fysisk dernede.