Sammenligner man forholds længde i Danmark med mange andre lande ser man noget meget interessant. Det kan ses at at danskere i højere grad er villige til at gå ud af forhold. Det er noget som er lidt specielt for Danmark. Skilsmisseraten er høj pga. flere årsager er der undersøgt frem til.

For det første så ses det at hvis man sammenligner specielt med vesteuropæiske lande, eller for den sags skyld Mellemøsten, at der er i højere grad er forhold som varer længere tid.

Med det rigtige fokus, så kan man identificere årsager til hvorfor det er således. I danmark har cvi en kultur hvor alle mennesker er lige. I udlandet så som store dele af Mellemøsten, kan det ses at kvinder ikke har så meget at skulle have sagt, og derfor kan det være svært for kvinder at gå ud af forhold selvom de har lyst til det

Årsagen til dette er der er mange muslimere i mellemøsten og det er for dem rigtig svært at få et lige forhold mellem mænd og kvinder på grund af deres religion.

På samme måde som en kvinde ikke kan få lov til at gå ud af et forhold, ses det at de ikke har så meget at skulle have sagt inden for andre emner. Vil en kvinde fx. hellere have en glas dildoer, frem for en kæmpe dildoer til forholdet, bliver hun ofte undermineret af mandens mening.

Hvorfor er forholdene korte i Danmark?

I Danmark har man lov til at gøre hvad man vil, og det involverer også at gå ud af forhold som ikke tjener en.

Et forhold der tjener en er meget svært at vide på forhånd. Man kan gøre sig nogle tanker om fremtiden med en anden person. Man kan også bruge ens egne erfaringer fra tidligere partnere og ægteskaber som en målestok i forhold itl om det bliver til et godt forhold at involerevere sig med den anden person.

Alligevel, så er det ikke nok til at man kan få et rigtig godt indtryk

En anden årsag til det er svært at finde ud af om den anden person er det rette valg, er fordi at mennesker ændrer sig, og man kan vokse fra hinanden. Alt fra ens behov, som lige pludselig at ville benytte dobbelt dildoer i sengen, til ikke længere at synes om ting som man plejede at gøre.

en anden årsag kan være at man var det rette match, under de komplikationer som opstod før i tiden, men med tiden løber man ind i nye situationer. Et eksempel på dette er når man stifter familie og får børn. Her står man over for helt andre problemer end da man var sammen som teenager.