Krystaller kommer i mange forskellige former og størrelser, og det er ikke altid nemt at vide om man har at gøre med en stor krystal i god kvalitet, eller en lille krystal i lav kvalitet. Købe man en krystal fra en krystalwebshop, så er det svært at vide på forhånd hvor god kvaliteten krystallen er i.

Når man modtager den kan man blive klogere på situationen. Det første man skal kendetegne er krystallens kilde. Er det en ametyst, citrin, bjergkrystal eller kvarts?

Der er mange forskelle for hvorpå at det er en god forretning at købe en krystal ,og man kan hurtigt blive forvirret hvis ikke man er sikker på at man har den rigtige krystal i hånden. En røgkvarts i dårlig kvalitet, kan hurtigt forveksles med en en røg citrin i høj kvalitet.

Kender man til materialet, så vil man altid kunne sammenligne krystallen med en et ægte eksemplar som er blevet identificeret. Det er ikke alle der har sådan et eksemplar, og derfor kan man i stedet tage forbi et museum, og sammenligne sin krystal med den helt 100 procent ægte varer. Det kan man være sikker på, fordi at krystaller består af specifikke atom sammensætninger, og dem der står på museer er alle blevet analyseret frem til at bestå af de atomer, som krystallen er navngivet efter.

Hvad er populære krystaller at gøre brug af?

Der findes efterhånden et par krystaller som er populære. Specielt ædelstene har været populære over længere tid, men også halvædelstene er blevet populære at benytte sig af. Citrin er en krystal der er dannet af bjergkrystal. Bjergkrystaller er en anden populær krystal, mest af alt for dens gennemsigtige flotte hvide nuancer, og klare form. En bjergkrystal har vigtige betydninger, som kan fortælle hvordan bjergkrystallen arbejder med ens energi, og ens sind.

Når bjergkrystaller varmes vil de blive gule, og danne krystallen citrin. De fleste citriner, er blevet dannet langt under jordens overflade hvor der er så varmt, at kvarts krystallerne, som er en af de krystaller som der er flest af, er blevet til citrin krystaller.  Citrin krystalle nsymboliserer god og massere af energi. Det er en af de få krystaller, som ikke behøves at blive opladt, og behøves derfor ikke at man tager sig særlig meget af den, men det ville være en skam at lade den ligge i et hjørne på gulvet på grund af dette.

Naturhistorisk museum i København har mange forskellige krystaller, som man kan se, og herefter kan man finde ud af om man har at gøre med en krystal i høj kvalitet. og sammenligne dem med sine egne derhjemme for at finde ud af om man har gode og flotte krystaller i høj kvalitet.