Når du begiver dig ud på en rejse, er det altid vigtigt at føle, at man er helt sikker – især i disse coronatider. For tiden skal man også altid være opmærksom på, hvor man skal bruge mundbind henne, og hvis man holder sig til engangsmundbind kan det hurtigt blive en dyr affære. Heldigvis findes der et alternativ, der både er godt for dig, miljøet og din pengepung: genanvendelige mundbind.

Fordele ved et genanvendeligt mundbind

Som det er nævnt ovenfor, er et genanvendeligt mundbind godt for mange ting. Den helt store ting er naturligvis miljøet, da du slipper for at smide flere mundbind væk hver dag. Du har nok også før set en gade fyldt med de blå engangsmundbind, der ofte ligger og flyder. Selvom man tror, at man har smidt sit mundbind i skraldespanden, kan både vinden og fugle hive det op igen, så det ender i naturen – dette sker naturligvis ikke med et genanvendeligt stofmundbind.

 

Derudover er det også godt for din pengepung, da du er fri for at bruge flere hundrene kroner på en pakke mundbind, der ofte kun kan bruges få gange. Engangsmundbind kan kun bruges en enkelt gang, og det kan lynhurtigt løbe op, hvis man tage offentlig transport eller handler ind flere gange om ugen. Et stofmundbind kan derfor være en god og billig løsning.

 

Til sidst er et stofmundbind ofte også et godt valg for din egen sundhed. Sommetider kan stofmundbind være fyldt med en masse kemikalier, der anvendes under produktionen. Dette kan du helt undgå, hvis du vælger økologiske mundbind. Mundbind af for eksempel økologisk bomuld indeholder altså inden skadelige stoffer, der kan fremkalde allergi og udbrud rundt om munden. Husk på, at du trods alt skal indånde luft, der kommer gennem mundbindet – sørg for, at det er så rent som muligt. Når du køber stofmundbind, skal du gå efter mundbind med minimum tre lag stof og gerne en lomme i midten, så du kan komme et CE-godkendt filter i det. Se et udvalg af stofmundbind hos GreenTown.dk.

Sådan vasker du dit mundbind

 

Et genanvendeligt mundbind kan vaskes igen og igen, og du kan derved få mange brug ud af det. De fleste er godkendt til at blive vasket mange gange, før de skal udskiftes. Det anbefales dog, at du vasker dit genanvendelig mundbind efter hvert brug, så det kan derfor være en god idé at have nogle stykker på dig, så du altid kan skifte på farten. Du kan enten vælge at vaske mundbindene i vaskemaskinen på minimum 60 grader, så de bliver ordentligt rent, eller du kan smide dem i en gryde på komfuret og koge dem i minimum 5 minutter, så alle bakterierne bliver dræbt. Vælger du at vaske mundbindene i vaskemaskinen, kan det være en god idé at smide dem i en vaskeposer, så de ikke bliver viklet ind i noget andet tøj eller ender under vaskemaskinens tromle.