Norge er for os danskere et skiferie land som er nemt og komme til, derfor er det en perle for familier med små børn, så man ikke skal sidde 16 timer i en bil for at komme til alperne. Skiområderne i Norge er ikke så vilde og store som i Alperne, men skihytterne og hygge i Norge er noget andet end i fx Frankrig eller Østrig, hvor afterskien og kæmpe skiområder er det man tager til alperne for.

De norske bjerge er derfor mere familievenlige og byder på en hyggeligere atmosfære end de store skiområder i Alperne. Skiløbet er også lettere i Norge, da pisterne ikke er så stejle, og der er ikke så mange mennesker på pisterne der. Desuden er priserne på mad og overnatning generelt på samme niveau i Norge som andre skisportssteder i Frankrig eller Østrig, hvis man i hvert fald kigger på de største områder og sammenligner.

Gode skidestinationer i Norge

De bedste skiområder i Norge ligger i bjergene og tilbyder nogle af de bedste skisportsmuligheder i Europa. Skisportsstederne er ikke så overfyldte som skisportsstederne i Frankrig og Schweiz, og du kan finde pister til alle niveauer af skiløbere. Nogle af de mest populære skisportssteder i Norge er Hemsedal, Geilo, Trysil og Lillehammer. Hvis du er på udkig efter et mere udfordrende skisportssted, kan du overveje Tromso eller Narvik hvor det er backcountry man tager til derfor. Disse to skisportssteder tilbyder nogle af de bedste skisportssteder i Norge og er perfekte til avancerede skiløbere.

Hajfjell, der ligger 180 km fra Oslo, er et godt skisportssted for begyndere. Pisterne er ikke alt for udfordrende, og der er masser af lifte til at køre dig op ad bjerget. Hvis du er på udkig efter noget action efter skien, kan du tage til på afterski i byen, hvor du finder et par barer.

Det gode ved Norge er det også ligger optimalt for en kør selv skiferie med børn, hvor du nemt kan tage færgen fra Frederikshavn eller kører op igennem Sverige som selvfølgelig også byder på mange fine skiferie destinationer til hele familien!

En anbefaling, når man tager på skiferie i Norge vil være at tage dine egne sodavand, gøjer, mad generelt, det er et super dyrt land at spise ude i.

Hvis du planlægger en skiferie til Norge, skal du sørge for at tjekke et af disse topskisportssteder ud. Du vil ikke blive skuffet!