København er en fantastisk by, men hvis du gerne vil se mere af Danmark, er der mange andre byer og områder at besøge på dagstur. I denne guide fortæller vi om nogle af de bedste byer og områder, som du kan besøge på dagstur fra København.

 

Vi starter med et par bud på byer tæt på København, fortsætter til Jylland og Sjælland, og slutter med Bornholm som et eksempel på en dagstur til en ø.

Roskilde

Roskilde ligger kun ca. 35 minutter fra København med tog, og det er derfor perfekt hvis du har begrænset tid. Byen er især kendt for sin katedral, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Roskilde Domkirke er en af de mest betydningsfulde kirker i Danmark, og der er mange andre historiske bygninger og monumenter i byen. Roskilde Festival er også en af de store begivenheder i byen, og den finder sted hvert år i starten af juli.

Hillerød

Hillerød ligger lidt længere fra København end Roskilde, men det er stadig muligt at komme dertil på ca. en time med tog. Hillerød er mest kendt for Frederiksborg Slot, som er et af de bedste museer i Danmark. Slottet blev bygget i 1600-tallet, og det huser nu en samling af kunstværker og historiske genstande. Hillerød er også et godt udgangspunkt for vandreture i Nordsjælland, så det er en god idé at tage gode sko med.

Odsherred

Odsherred ligger lidt længere fra København end Hillerød, men det er stadig en af de nemmeste byer at komme til på dagstur. Toget tager ca. to timer, og der er mange smukke strande og hyggelige byer at besøge. Odsherred er især kendt for sine mange kunstgallerier, og der er også et par museer i byen. Hvis du leder efter en afslappende dag på stranden, kan vi anbefale at tage til Havnsø eller Tissø.

Bornholm

Bornholm ligger lidt længere fra København end Odsherred, men det er stadig muligt at komme dertil på dagstur. Du kan tage færgen fra Ystad i Sverige, som tager ca. 1,5 timer, eller flyve fra Københavns Lufthavn, som tager ca. en time. Bornholm er kendt for sine smukke strande og hyggelige byer, og der er også mange seværdigheder på øen. Vi kan anbefale at besøge Hammershus Slot, Rønne Havn eller Ertholmene.

Bogense på Fyn

Bogense og Fyn generelt er ganske vist en længere tur og lidt ligesom med Bornholm, så giver det måske bedst mening at tage en overnatning på turen. Men det er stadig muligt at komme dertil på en dagstur. Bogense ligger ca. halvanden time fra København med tog, og der er mange smukke strande og hyggelige byer at besøge på Fyn. Hvis du vil prøve at overnatte på en ny og spændende måde, så kan du eksempelvis vælge at tage på glamping i Bogense eller andre steder på Fyn.

 

Det er muligt at nå mange af de bedste byer i Danmark på dagstur fra København. Rigtig god tur.