Rigtig mange – ja, hvis ikke de fleste – kender til den problematik, at man bokser meget med uønskede fedtdepoter et eller flere steder på kroppen. Enten periodevis, og måske tilbagevendende, eller også kan der være tale om decideret kronisk uønsket fedt visse steder på ens krop.

Den enkeltes genetik betyder meget for denne problemstilling. Derfor er det ikke for alle mennesker den samme opskrift, der nødvendigvis fungerer. Selvfølgelig er det kun tilrådeligt, at man forsøger at spise fornuftigt og motionere regelmæssigt, for at undgå overvægt – blandt meget andet dårligdom, naturligvis.

Men som sagt, kan det være, at det du kæmper rigtig meget med, faktisk er genetisk betinget fedtophobning. Og her kan det være, at fedtfrysning er det, der skal til, før du får den krop du fortjener og har drømt om altid.

Mange får – når de hører ordet ”fedtfrysning” – bange anelser om bedøvelse, skalpeller og overlæger i hvide kitler. Vi er i år 2022, og denne association stemmer langt fra overens med virkeligheden. Det er firmaet Shaping Studio et forrygende eksempel på.

På deres to klinikker i henholdsvis Randers og Egå, nord for Aarhus, tilbyder de nemlig fedtfrysning som behandling. Det er altså her du skal overveje at aflægge et visit, hvis du også kender til de bekymringer, der kan være forbundet med at vise din krop frem foran andre. For mange, er det direkte begrænsende i forbindelser med ferier og rejser til sydens sol, hvor varmen selvsagt dikterer en let påklædning.

En fedtfrysning-behandling indebærer hverken bedøvelse eller skarpe knive. Der er således ingen kirurgi forbundet med denne behandling. I stedet er der tale om, at der bruges et aggregat, der ved hjælp af vakuum, suger det uønskede fedtdepot op, hvorpå det køles ned til ti frostgrader.

Denne proces betyder, at de uønskede fedtceller krystalliseres, hvilket altså også dræber dem. Din krop gør derefter resten af arbejdet ved at udskille disse døde celler. Du tænker måske nok, at det også må have konsekvenser for den hud, der udsættes for kulden. Og rigtigt nok skal man være varsom med at kuldepåvirke direkte på huden.

Derfor er aggregatet, der bruges til behandlingen, naturligvis udstyret med en membran, der placeres på huden, og som skåner denne. Du skal altså ikke bekymre dig om frostskadet hud. Du skal kun glæde dig over den hurtige og skånsomme behandling, der vil fjerne de uønskede håndtag, BH-deller eller mandebryster, som i årevis har været ensbetydende med et ringe selvværd og dårlig selvtillid.

Får behandlerne hos Shaping Studio giver sig i kast med at udføre en fedtfrysning og gøre dig sommerferieklar, skal du møde op til en obligatorisk konsultation, så du og behandleren kan spore jer ind på, hvad det nøjagtigt er for fedtdepoter du ønsker fjernet.