Du er taget afsted til sydens sol og har nogle dage som ikke er planlagte endnu. Et godt valg vil være at tage på et af Roms markeder for at finde dine nye loppefund som du kan have med i bagagen hjem. Rom er en meget gammel by – og det er bestemt muligt, at få et stykke af Rom med hjem til en rigtig fornuftig pris. I Rom er det helt okay at prutte om priserne på markederne – det er næsten forventet. Når du har læst denne artikel burde du være klædt på til at vælge hvilke markeder du gerne vil besøge.

 

Mercato Monti

Markedet findes i Roms centrale og hippe kvarter. Her er et stort udvalg i alverdens ting. Du kan finde håndlavet unikt design, vintage tøj, antikviteter og meget mere. Ligeledes er det stedet for ”Made in Italy”, dvs. du kan finde rigtigt mange italiensk producerede varer her. Lad være med at spise hjemmefra idet er findes en masse madboder og vinbarer med det bedste Rom har at byde på.

 

Borghetto Flaminio

 

Selvom det koster et par euro at komme ind på markedet som befinder sig ved Piazza della Marina, så er det det hele værd. Her finder du stort set kun varer af høj kvalitet. Lad ikke indgangsbilletten skæmme dig – det er en garant for gode forhandlere og her slipper du for de sædvanlige ”skrammelboder”. Du kan med andre ord være mere fokuseret her og helt sikkert finde noget du kan bruge. Borghetto Flaminio er kun ganske få steps væk fra den kendte plads Piazza del Popolo.

 

Mercato di Porta Portese

 

Markedet holder åbent hver Søndag og er meget berømt. Det er et typisk marked hvor man handler om priserne, køber fake designer ting og hvis man er uheldig bliver udsat for en lommetyv. Det er dog også her, man sommetider kan finde de helt store skatte idet dem som sælger her, ikke altid ved hvad tingene er værd. Det sker ind imellem at man f.eks. ser et Bing og Grøndahl Dickens stel, uden at italieneren ved hvad det er værd. Kig dig omkring og nyd de antikviteter, tøj og ellers alt hvad hjertet kan begære.

 

Markedet befinder sig på Via Portuense i Trastevere.

 

Mercato di Via Sannio

 

Et mindre marked som befinder sig i nærheden af den berømte kirke San Giovanni in Laterano. Boderne står tæt og du kan her finde massere af spændende varer. Billige smykker, tøj, tasker og bælter –  gør et kup her.

 

Hvis du ikke har råd til at rejse til Rom, så findes der massere af spændende antikviteter herhjemme. Du kan tjekke nettet efter antikvitetsforretninger eller tage ned i en fysisk butik og få stillet din tørst.