Smager øl uden procenter overhovedet godt? Det er et spørgsmål, som rigtig mange øldrikkere stiller sig selv, når de selv nyder deres velkendte Tuborg Classic. Måske har du endda også studset lidt over denne nye trend, som for alvor er begyndt at vækste herhjemme. 

 

Flere og flere øl producenter brygger alkoholfrie øl, og dermed er kvaliteten på smagen naturligvis også blevet både forbedret og forfinet. 

 

Derfor er svaret også på det indledende spørgsmål, at alkoholfri øl virkelig kan smage ganske fortrinligt. 

 

Du kan bl.a. se et bredt udvalg af diverse alkoholfri øltyper lige her: https://alkohol-du-nyder.dk/alkoholfri-oel.

 

Hvad kan du forvente af en alkoholfri øl?

Hvis du forventer, at du kan opleve den præcis samme smag, som ved en øl der indeholder alkohol, ja så må du nok desværre gå skuffet i seng. Selvom de to øltyper naturligvis har de samme træk, så vil de rent smagsmæssigt aldrig komme til at blive identiske.

 

Og det har alene noget at gøre med alkoholens indvirkning på den samlede smagsoplevelse. I de alkoholfrie øl, vil de andre ingredienser naturligvis komme til at træde mere i karakter, og du vil bedre kunne fornemme vandet, humlen, gæren og malten. 

 

Dog kan noget af den mere intense og kraftige øl fornemmelse godt forsvinde en smule i de alkoholfrie øl. Men qua den stigende interesse for denne øltype, så kommer der hele tiden nye velsmagende øl på markedet. 

 

Fremgang i salget af alkoholfrie øl 

Siden 2014 er salget af alkoholfrit øl firedoblet, og med det nuværende fokus på både sundhed samt generelle alkoholforbrug i Danmark, så ser denne udvikling kun ud til at fortsætte. 

 

Især er der en stigende interesse hos mange øl entusiaster, som ser det spændende potentiale der findes i at dygtiggøre sig for brygningen af øl uden alkohol. Samtidig er der også et større fokus på konsekvenserne ved for højt alkoholindtag hos den yngre generation. 

 

Den stigende interesse betyder samtidig, at du får nemmer og nemmere ved at finde gode tilbud på alkoholfri øl. Prøv f.eks. at lave en søgning på Google, hvor du skriver ”Alkoholfri øl tilbud” og så se, hvad der dukker frem.   

 

Du vil blive introduceret for en masse spændende producenter og muligvis få udvidet din horisont. 

 

Skal du med på den alkoholfri ølvogn?

Når det omhandler alkoholfri øl, så er der ingen tvivl om, at det er kommet for at blive, og selvom alkoholfri produkter førhen er blevet set skævt på, så har det de seneste år udviklet sig til at blive mere normalt.

 

Og du kan virkelig få nogle gode smagsoplevelser samtidig med, at du ikke skal bekymre dig om at køre bilen hjem igen. 

 

Så du skal da bare med ombord på den alkoholfrie ølvogn.