Miljø & CO2

Vi gør noget for miljøet

Med udsigten til den skønne fælled ligger det lige for: Selvfølgelig tænker vi grønt hos Danhostel Copenhagen Amager. Og vi var da heller ikke et sekund i tvivl, da vi fik mulighed for at blive DONG klimapartner.


Hvad er en klimapartner?

Som klimapartner tager vi et medansvar for verdens klimaudfordringer. Det kan lyde stort og uhåndgribeligt, men i virkeligheden er det meget enkelt: Vi sætter konkrete mål for vores egen klimaindsats, vi kigger med kritiske øjne på vores eget energiforbrug, og så støtter vi den vedvarende energi fx via havvindmølleparker.

 

Indsatsområder på Amager

Selvom klimapartnerskabet skal ses som en langsigtet investering, og de store økonomiske gevinster ligger ude i fremtiden, så er der også resultater på kort sigt.
På Danhostel Copenhagen Amager har vi i første omgang valgt at se nærmere på vores lys, toiletter og cirkulationspumper.

Bl.a. har vi valgt disse indsatsområder:

 • Sparepærer hvor det er hensigtsmæssigt
 • Affaldssortering
 • Lavtskylstoiletter
 • Vandsparer på brusere
 • Vandsparer på vandhaner
 • Varmestyring
 • Miljøvenlig fjernvarme
 • Rumfølere på korridorer og baderum
 • Miljøvenlige rengøringsmidler
 • Linned, håndklæder og anden tekstil renses på miljøgodkendt renseri
 • Miljøvenlige pumper
 • CO2 neutral hjemmeside


Vi har på ganske kort tid erfaret, at dét at tage samfundshensyn og køre en forretning ikke behøver at være to forskellige ting. Det kan sagtens gå hånd i hånd.

 

Det naturlige valg

Når vi vælger at være klimapartner, er det dog i bund og grund, fordi vi ønsker at træffe et aktivt valg! Et valg for os, men også et valg for de kommende generationer.

Også fremtidens gæster skal have mulighed for at nyde et ophold her, hvor vi har højt til himlen og grønne vidder, der strækker sig, så langt øjet rækker.

 

Miljøvenlighed

Hos Danhostel Copenhagen Amager, er en af vores kerneværdier Ansvarlighed. Dette kommer til udtryk på mange forskellige måder, men bl.a. føler vi et stort ansvar over for den verden vi allesammen lever i. Dette er en af grundene til at vi i foråret 2014 fik installeret et sprit nyt solcelleanlæg, der kan dække en stor del af vores el-forbrug. Det betyder kort sagt at vi mindsker Co2-udledningen betragteligt, selv om vi fortsat sørger for strøm og lys til vores mange gæster.

Herunder kan I LIVE følge med i produktionen fra anlægget og se hvor meget der bliver sparet på belastningen af miljøet. Der hentes opdateringer hvert tiende minut.

Vi vil gerne gøre en forskel

Vi forsøger altid at gøre os endnu mere umage med at passe på jorden og hinanden. Vi har gået vores produkter på morgenmadsbuffeten igennem og lavet udskiftninger så alle de produkterne der giver mening bliver produceret lokalt. Vi har gjort dette ud fra tanken om at vi så minimere den forurenende transport, og støtter lokalmiljøet.
Ud over at kigge på at købe lokale varer, kigger vi også på at vores varer gerne skal være økologiske.

Vi vil også gerne gøre en forskel for mennesker. Dette gør vi blandt andet med et frugtbart samarbejde med Fairway Consult hvor vi forsøger at hjælpe mennesker på vej tilbage til arbejdsmarkedet.
Et samarbejde alle parter høster udbyttet af. Vi tror ligeledes på at man skal give tilbage og i 2016 valgte vi at byde på en auktion afholdt af Ungdommens røde kors og bloggeren Mette Marie Lei Lange der står bag den succesrige blog Twinpeaks.
Auktionen var på et juletræ der var pyntet af Mette Marie med chokolade fra Simply Chokolate og beløbet gik til at afholde juletræsfester for udsatte familier.
Den kæmpe store kasse med chokolade vi bød på til en værdi af 10.000,- kr. afleverede vi kort før jul inde på børneafdelingen på Rigshospitalet.

 

112842,46 kg

Sparet CO2-udledning

377,19 stk

Svarer til antal træer

0,00 kWh

Produktion i dag

0,49 MWh

Denne måned

249,65 MWh

Total MWh

Copyright © Danhostel Copenhagen Amager : | Cookie- og privatlivspolitik