Indre by

Det vrimler med gode oplevelser i Indre By i København, og med de mange seværdigheder i området, skal I nok få tiden til at gå. Det er i Indre By, at I finder museer som Nationalmuseet, Thorvaldsens Museum og Statens Museum for Kunst, ligesom I også kan opleve Christiansborg, Amalienborg, Den Lille Havfrue og Rundetårn for bare at nævne nogle af seværdighederne. Tag en tur i kanalerne fra det populære Nyhavn og få lidt vind i håret, mens I oplever København fra vandet.

Der er også mange gode shopping muligheder i Indre By, hvor Strøget ligger, og hvor de mange sidegader rummer hyggelige små butikker og skønne spisesteder. Der er altså god mulighed for at få stillet sulten i dette område, hvor I finder mange populære restauranter og cafeer. I kan også slå et smut forbi Torvehallerne, hvor I kan finde specialiteter og lækker mad i boderne.

Er I mere til grønne områder, så er Kongens Have, Botanisk Have og Østre Anlæg stederne for jer, og det skønne ved Indre By er, at I kan nå det hele til fods. På den måde kan I også opleve de flotte, gamle bygninger på nærmeste hold. Afslut dagen i Tivoli ved Hovedbanegården og oplev den smukke have i lysenes skær.

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 tilgængelig for publikum.

Botanisk Haves historie går tilbage til 2. august 1600, da den første have blev oprettet ved et kongeligt gavebrev ved de nuværende Fiolstræde og Krystalgade.

Haven er gennem tiden blev indrettet fire gange, hvor anlægget af den fjerde og nyeste have blev afsluttet i 1874 ved omdannelsen af stykket af Østervold og tilhørende glacis fra Gothersgade til universitetes, nu nedlagte, observatorium. Anlægget udgør den nuværende Botanisk Have, som blev fredet i 1969.

http://botanik.snm.ku.dk

Christiansborg Slot beliggende på den lille ø, Slotsholmen, er delt I to. Den ene del af slottet bliver brugt af Dronningen til gallamiddage, og er til daglig åbent for interesserede besøgende. Den anden del af slottet rummer Folketinget, Højesteret og Statsministeriet.

http://www.ft.dk/Folketinget/Christiansborg_slot.aspx

Der er masser af delikatesser, grøntsager, friske fisk, økologiske varer, italienske specialiteter og meget mere at vælge imellem hos Torvehallerne. 

Torvehallerne ligger lige ved Nørreport St. og byder på mere end 80 stande. Flere af byens butikker har valgt at åbne en stand, og blandt udbudet finder man blandt andet Tante T, Cofoco Supermarché og Summerbird. 

Torvehallerne holder åbent hver dag - på nær mandag - og tilbyder både indendørs og udendørs shopping. 

Torvehallerne er tegnet af arkitekt Hans Hagens og stod færdige i september 2011.

https://torvehallernekbh.dk

Rundetårnet er en ikonisk og historisk bygning i indre by i København, og den må I som turister i hovedstaden ikke snyde jer selv for! Det 41,55 meter høje tårn er beliggende i Købmagergade lige ved strøget, så I kan med fordel kombinere jeres strøgtur med et besøg i Københavns Rundetårn.

Opførelsen af Rundetårnet blev påbegyndt i 1637 sammen med opførelsen af Trinitatis Kirke af Kong Christian 4. I 1642 stod Rundetårnet færdigt, men først i 1656 afsluttedes byggeprojektet på kirken.

Tårnet er især kendt for sin lange og smukke hvide spiralgang, der fører hele vejen op til den udendørs udsigtsplatform, hvor I kan se ud over hele København og tage nogle fantastiske billeder af byen.

Tårnets konstruktion er efter sigende valgt for at en hestevogn kunne fragte tunge bøger op til biblioteket, som var indrettet i loftet over Trinitatis Kirk. Tårnets øverste del var et astronomisk observatorium, som først i 1861 sammen med biblioteket i kirken blev flyttet til mere moderne faciliteter.

Den Lille Havfrue er med tiden blevet et vaskeægte Københavner-ikon, og den fine figur på stenen er kendt over hele verden. Skulpturen er beliggende på Langelinie i København og kan betragtes både fra land og fra vand, når en af Københavns mange kanalrundfartsbåde sejler forbi fyldt med turister fra nær og fjern.

Den Lille Havfrue er ultimativt en af de største turistattraktioner i København og illustrerer H.C. Andersens internationalt kendte og folkekære eventyr Den Lille Havfrue.

Skulpturen er udformet af billedhuggeren Edvard Eriksen og skænket som gave til København af brygger Carl Johansen. Skulpturen har haft sin permanente plads på Langelinie siden August 1913, hvorfra den stadig kan beskues i dag.

I nyere tid har skulpturen haft en mere kedelig historie med hærværk, og Den Lille Havfrue har været udsat for alt fra at blive malet rød, væltet omkuld og få afhugget både hoved og arm. I dag står skulpturen dog fin og danner det perfekte motiv for et godt billede.

Med sine farverige bygninger, brede kanal og mange både er Nyhavn en af Københavns største turistmagneter – og med god grund. Nyhavn udgør nemlig både det perfekte motiv for smukke billeder samt det ideelle sted at afslutte en lang dag med sight seeing og shopping i Københavns gader og stræder.

På Nyhavn finder du et utal af lækre og hyggelige restauranter og caféer, hvor du kan nyde alt fra en varmende kop friskbrygget kaffe til en lækker gastronomisk smagsoplevelse. Besøger du byen i de varmere måneder, kan du desuden gøre som de lokale og slå dig ned på kajen med en medbragt picnic-kurv eller noget koldt at drikke.

Nyhavns historie går helt tilbage til 1637, hvor stedet gik under navnet ’Den Nye Havn’. Dengang var der tale om en travl erhvervshavn, hvor skibe fra hele verden hver eneste dag lagde til. De farverige, skæve huse dannede rammerne for værtshuse, fest, sømænd og glædespiger.

Nyhavn nr. 20 husede i fem år forfatteren H.C. Andersen, og under netop dette tag blev eventyr som Fyrtøjet, Prinsessen På Ærten, Lille Claus og Store Claus til. Den internationalt kendte forfatter boede desuden også en årrække i nr. 16, nr. 18 og nummer 67.

Strøget i Indre by strækker sig fra Københavns Rådhusplads til Kongens Nytorv og har en længde på ca. 1,1 km. Strøget er én lang gågader og består af i alt fem gader; Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv og Østergade.

Du må ikke snyde dig selv for en strøgtur, når du besøger København – uanset årstid! På strøget finder du et utal af specialbutikker, tøjkæder, caféer og meget andet! Strøget huser mange af Københavns mest kendte butikker, såsom tøjbutikken Nørgaard På Strøget, konditoriet La Glace, Rundetårn og Magasin Du Nord på Kongens Nytorv.

På strøget finder du også nogle af verdens dyreste mærkevarebutikker, såsom Chanel, Prada, Gucci, Louis Vuitton og mange flere. Du finder med andre ord shopping, caféoplevelser og kultur for enhver smag og et hvert budget på Strøget i København.

Copyright © Danhostel Copenhagen Amager Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookie- og privatlivspolitik