Københavns Manhatten

Amager har sin helt egen identitet som en stor ø der er en del af København. De seneste år har der været en stor udvikling på Amager. Blandt andet bliver Ørestaden fortsat udbygget. Senest med Bella Kvarter, Arena-kvarteret og ikke mindst den nye super arena.

Foruden den nye spændende arkitektur i Ørestaden byder Amager på Amager Strandpark der flere gange er kåret til Københavns bedste badestrand. Her er der rig mulighed for at afprøve dine grænser med forskellige typer vandsport.

Amager huser også den smukke gamle by Dragør og den ultrahippe refshaleø.

Gå en tur i Ørestaden og oplev den fantastisk nytænkende arkitektur. Der ligger mange prisbelønnede bygninger i Ørestaden som hvert år trække arkitekturinteressere til bydelen.

http://www.orestad.dk

Lige ud til landingsbanerne i Københavns Lufthavn finder du Flyvergrillen. Her serveres fastfood og grillmad for de fly-interesserede. Fra udsigtsplatformen kan man se flyene lande og lette på tæt hold.

En sjov oplevelse som tiltrækker mange mennesker.

http://www.flyver-grillen.dk

Papirøen har en prominent plads i Københavns Havn og rummer en håndfuld kreative bygninger med alt fra kunst til showrooms og street food.

Med Operahuset og Skuespilhuset som nabo, ligger Papirøen centralt placeret i Københavns Havn. Øen er hjemsted for de grå industrihaller med røde porte, der i mange årtier gemte på papir i massevis - deraf navnet Papirøen. Da denne kontrakt blev opsagt, gav det mulighed for at eksperimentere og udforske øens potentiale.

Tidligere var der ingen offentlig adgang til øen, men den dag i dag er der fri adgang til et spændende leben i det nye, upcoming område af København.

Gamle haller, nyt liv

De store, rå haller og området omkring er ved at undergå en stor forvandling fra industriområde til levende byområde med kulturelle og gastronomiske tilbud.

Copenhagen Street food har indtaget en hel hal, der nu er fyldt med farverige food trucks med mad fra alle verdenshjørner.

Vestamager byder i dag på store åbne vidder, hvor sol, lys og fugtig salt jord er livsvigtigt for de dyr og planter, som lever på strandengen.

1200 køer, hjorte og heste sørger for, at skoven ikke breder sig. Vestamager er også et værdifuldt levested for insekter, tudser, frøer og salamandre, blandt andet fordi her hverken sprøjtes eller gødes.

Vestamager og havet omkring er et reservat for vandfugle. Det betyder, at fuglene er beskyttet mod jagt. En del af reservatet er lukket for færdsel, men fuglelivet kan iagttages fra to fugletårne.

Der er naturlegeplads, café og aktiviteter ved Naturcenter Vestamager. Her kan du leje friluftsudstyr, cykler eller rulleskøjter til symbolske priser, se aktuelle udstillinger, og få naturvejledning og information til turen på Vestamager.

http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/kalvebod-faelled/

Ismageriet er et lokalt lille Ismejeri der er åbnet i gamle bagerlokaler i et hyggeligt beboelsesområde.

De laver fantastisk is og folk kommer langvejsfra for at smage deres signatur is Nutellakiks. Alle isene laves med lokale råvarer.

https://ismageriet.dk

En hyggelig lille cafe i nærheden af Amager Strand der er kendte for deres byg-selv brunch. Der kan ikke bestilles bord så det er ikke unormalt at se folk vente udenfor i lang tid for at komme ind og smage på herlighederne.

http://wogk.dk

Rasoi er en lille indisk restaurant i Ørestaden der er har fundet den helt rigtige balance imellem Indiens varme og den nordiske hygge. Oplev et indisk måltid i særklasse i hygggelige omgivelser.

http://www.rasoi.dk

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand. De tilbyder en unik oplevelse for børn og voksne. Med Den Blå Planet har Danmark igen fået et nationalt akvarium i verdenseliten og et arkitektonisk vartegn.

Den Blå Planet har vand på alle sider og skal give de besøgende en fornemmelse af at være under havets overflade.

Bygningerne består af fem "arme", der går ud fra centrum. Det gør, at gæsterne selv kan bestemme deres rute rundt i akvariet for at se de eksotiske væsener under vand.

Oceantanken, Koralrevet og Afrikas øer

Oceantanken er det største af alle akvarier i Den Blå Planet. Her kan du se hammerhajer svømme side om side med rokker og mystiske muræner i fire millioner liter azurblå saltvand.

Koralrevet i et kæmpe akvarium, der viser de smukke, farvestrålende fisk og andre dyr, der lever af og i korallerne.

Fem store akvarier viser det mangfoldige liv i Afrikas tre største søer: Victoria, Tanganyika og Malawi. De flotte akvarier viser livet både over og under vandet. Udover de mange farverige fisk kan man se dværgkrokodiller og smukke fugle.

http://denblaaplanet.dk

Copyright © Danhostel Copenhagen Amager Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookie- og privatlivspolitik