FN's Verdensmål

Blog V-log
25. juni 2019

Generelt, og lidt om mål 2 og 12

FN´s Verdensmål

 

Da Danhostel besluttede at vi i kæden skulle arbejde med FN´s verdensmål, blev vi meget begejstrede da mange af målene knytter sig til vores DNA.

 

Hvad er FN´s verdensmål?

FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet den 25 september 2015, og trådte i kraft 1 januar 2016. Målene markerer en hidtil uset ambitiøs udviklingsdagsorden. De skal frem til 2030 udstikker kursen for en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten.

 

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

 

Hvordan arbejder vi med FN´s verdensmål?

For at arbejde med målene i hverdagen har vi ud for hvert mål lavet nogle delmål, med en tidramme på.

PÅ denne måde har vi omsat målene til vores hverdag og sikret at vi har nogle indsatser under alle 17 mål.

 

F.eks. har vi under #2 - STOP SULT sat følgende mål:

 

- Køkkenmedarbejdere er uddannet i at minimerer madspild. Dette kommer blandt andet til udtryk i planlægningen af ugens menuer, hvor der i høj grad tænkes i sæsonens råvarer, samt at disse kan indgå i flere forskellige sammenhænge.

- Køkkenchef er uddannet Food koordinator. Dette er en udbygget uddannelse i at forebygge madspild. Hvor der er stor fokus på årsagerne bag madspild, samt udvikling af værktøjer til at minimerer eller undgå madspild.

- Vi har indført ”Smør-selv” madpakker til alle grupper og lejrskoler. Dette gør at vi ikke oplever madspild i forbindelse med madpakker da alle nu kan smøre den madpakke de har lyst til, og den mængde de kan spise.

 

Vi er allerede godt i gang med arbejdet med FN´s verdensmål og glæder os til den rejse vi er startet ud på.

Vi har allerede lært meget og lavet mange ændringer, og vi glæder os til at tage jer med på vores rejse, hvor vi løbende vil fortælle om nogle af de store og små ting der følger med.

Copyright © Danhostel Copenhagen Amager Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookie- og privatlivspolitik